in

NANGIS WOW!


Kehidupan Pemuzik Jalanan Ini Berubah 180 Darjah Setelah Menyelamatkan Seekor Kucing

Bob-And-James-11

Seorang pemuzik jalanan menceritakan bagaimana hidupnya berubah secara drastik setelah bertemu Bob, si kucing jalanan.

James Bowen merupakan gelandangan yang mencari rezeki dengan bermain alat muzik di jalanan. Seperti gelandangan lain kehidupannya sukar sehinggalah dia bertemu seekor kucing oren istimewa ini yang di beri nama Bob.

Bob-And-James-8
Inilah Bob sikucing jalanan… Say hi to Bob!

Kucing ini datang dengan cedera dikakinya akibat diserang oleh kucing lain. Kucing itu seolah meminta simpati… Oleh kerana kesian dengan kucing tersebut James membawanya ke klinik haiwan untuk mendapatkan rawatan.

Bob-And-James-2

Setelah menjalani rawatan dan dijaga oleh James akhirnya kucing itu sembuh seperti sedia kala, namun begitu timbul rasa sayang dihati James untuk melepaskan Bob semula. Terlalu sukar untuk james mengucapkan selamat tinggal kepada Bob.

Bob-And-James-10

Bob juga begitu rapat dengan James.. Kucing ini akan mengekori James kemana sahaja dia pergi. Apabila James bermain muzik dijalanan Bob akan turut ikut dan duduk disebelahnya.

Bob-And-James-9

Alangkah terkejutnya James apabila dengan kehadiran Bob, pendapatannya meningkat berkali ganda. Semakin ramai yang menyaksikan persembahannya. Ternyata Bob memberi sinar baru dalam hidup James. Kini muziknya diterima ramai apabila mereka berdua “berganding” bersama membuat persembahan.

Bob-And-James-12

Sehingga kini tidak pernah terbayang di fikiran James bagaimana kehidupannya berubah setelah berjumpa dengan seekor kucing jalanan. Kisah James dan seekor kucing bernama Bob ini kini diabadikan didalam buku yang ditulisnya sendiri berjudul “A Street Cat Named Bob”.

buku-bob

Bagi kami, James mendapat balasan atas kebaikan yang dilakukannya.. Oleh itu jangan kita merasa rugi sedikitpun apabila melakukan kebaikan sama ada terhadap manusia ataupun haiwan.. Kerana segala kebaikan dan kejahatan akan dibalas oleh Allah S.W.T.

Bob-And-James-5
Friendship

Sebarkan perasaan kasih sayang terhadap haiwan.. Share kan artikel ini dengan rakan-rakan anda!

Tulis Komen Anda Dibawah

What do you think?

1952 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[TRIVIA] 5 Baka Kucing Termahal Di Dunia. No 5 Memang GILA Harganya!

8 Perkara PENTING Yang Perlu Anda Buat Sebelum Tinggalkan Kucing Anda Di Rumah!