in

COMEL WOW!


Kucing Ini Mempunyai “Kebolehan” Yang Menakutkan – Dan Para Saintis Berdebat Kerananya!

Oscar-Cat-2

Kucing bernama Oscar ini kelihatan seperti kucing-kucing biasa namun begitu dia telah berjaya “meramal” kematian sebanyak 50 orang tua di Steere House Nursing and Rehabilitation Center.

Oscar telah tinggal di rumah jagaan orang tua di Rhode Island USA sejak 11 tahun lalu. Dijaga sejak bayi oleh kakitangan di sana sehingga dewasa. Dia dikatakan mampu “mengesan” kematian warga disana dengan duduk bersama-sama pesakit, seolah menemani pesakit, sehingga pesakit itu meninggal dunia.

Oscar-Cat-1

Oscar-Cat-3

Kebolehan Oscar ini ditemui oleh seorang doktor yang merawat pesakit disana. Pernah terjadi dimana Oscar tidak dibenarkan masuk ke bilik pesakit dan ditinggalkan diluar. Oscar yang gelisah akan mencakar-cakar pintu bilik pesakit dan mengiau berkali-kali sehinggalah pesakit meninggal dunia. Sehingga kini Oscar masih belum silap dalam ramalannya.

Oscar-Cat-4 Oscar-Cat-5

Para saintis berbeza pendapat dalam menjelaskan fenomena ini.. Ada yang mengatakan kucing mampu menghidu perubahan dalam bentuk ketones yang dihasilkan oleh sel-sel yang telah mati. Mungkin juga kucing mempunyai deria yang tidak dapat dijelaskan oleh manusia.

Oscar-Cat-6

Staff dan warga Steere House Nursing and Rehabilitation Center menganggap Oscar sebagai teman yang menenangkan pesakit.. Dia menjadi peneman kepada pesakit di saat-saat akhir kehidupan mereka.

Oscar-Cat-8

Oscar kini telah muncul di pelbagai media seperti television, akhbar dan laman web seluruh dunia. Dia juga mempunyai buku sendiri yang bertajuk “Making Round With Oscar” yang ditulis oleh Doktor yang merawat pesakit disana.

Jangan lupa SHARE artikel ni!

Tulis Komen Anda Dibawah

What do you think?

1954 points
Upvote Downvote

Total votes: 2

Upvotes: 2

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 Fakta Pelik Tentang Kucing Yang Mungkin Anda Tak Tahu – Check It Out!

[30+ GAMBAR] Gambar-Gambar Kucing Ini Terlajak Lama – Mungkinkah Ini Atuk Kucing Korang?